Spania sensommeren 2013

I slutten av august 2013 var det tid for en tur til Spania, nærmere bestemt til regionen Andalusia - den spanske solkysten. Vi reiste med Norwegian til Málaga hvor vi leide bil for hele oppholdet. Bilen leide vi hos rentalcars.com og kostet kr 1 024 for 10 dager. Dette var en nyere Seat Ibiza og vi hadde ingenting å utsette på bilen. Vær obs på at det kan være lurt å kjøpe en ekstraforsikring som dekker skader på hjul m.m.

 

Vårt første stopp var Torre Del Mar ca 30 km øst for Malaga. Her finner du lange sandstrender og en strandpromenade som yrer av liv. Det er mange restauranter her, men ikke alle holder like høy standard. Vår favoritt i Torre Del Mar er restauranten Casa Andres hvor vi fikk de absolutt beste rettene under vårt opphold i Spania.

Kveldsstemning på strandpromenaden i Torre Del Mar.

23.08.2013: Vi er utenfor fotballstadionen i Malaga for å kjøpe billetter til kampen mellom Malaga og Barcelona.  

I Malaga er det absolutt noen severdigheter som du bør få med deg. Vi dro innom det romerske amfiteatret som er lokalisert i sentrum. Temperaturen var godt over 30 grader, så det var begrenset hvor mye og hvor langt vi orket å gå denne dagen.

Det romerske amfiteateret i Malaga.

Som vanlig er vi innom byens katedral. Ikke fordi at vi er religiøse, men fordi det er imponerende byggverk.

Stranden i Torre Del Mar er lang og det er godt med plass. Da vi var der, var det fortsatt fellesferie i Spania og svært mange spanjoler på ferie her.

Søndagskvelden var det duket for fotballkamp mellom Malaga og Barcelona. Jeg er ikke spesielt fotballinteressert, men stemningen under kampen var ubeskrivelig. Kampen endte 0-1, men det kunne like gjerne ha blitt 1-1 da Malaga hadde store målsjanser helt på slutten av kampen.

Etter 4 dager i Torre Del Mar reiste vi videre til Granada. I slutten av august kan det være veldig varmt her, noe vi fikk erfare. Temperaturen lå opp mot 40 grader og det kan være noe slitsomt i en storby.

Vi har tatt oss en liten pause for å få drukket noe vann og for å få kjølt oss litt ned. Vi er på vei opp til et utkikkspunkt, Mirador de San Nicolas, i Granada for å få et overblikk over byen. Fra Mirador de San Nicolas har du en flott utsikt over til Alhambra og over byen.

Alhambra sett fra Mirador de San Nicolas.

Vi er på vei ned mot sentrum.

27.08.2013: Alhambra (link til wikipedia). Vi hadde kjøpt oss billetter til palasset om morgenen for å slippe unna den verste varmen. Det går busser fra sentrum opp til Alhambra, men det er også fint mulig å gå opp. Hvis du skal ta bussen, vær obs på at de aksepterer ikke sedler over 10 Euro som betaling.

Alhambra

Anne Hilde slapper av mens vi venter på å slippe inn i palasset.

Utsmykking i taket.

Det skal godt gjøres at du finner et motiv hvor det ikke er andre turister som kommer med.

Vannspeil inne i palassområdet.

Utsmykking i taket.

Patio de los Leones - anses som et unikt eksempel på Muslimsk kunst.

Alhambra er verd å få med seg, ikke tvil om det. Arabesques rundt ett av vinduene.

Generalife

Vi er ferdig med vår rundtur i palasset og er på vei for å se resten av Alhambra.

Slottet til Charles V ble bygd i 1527 innenfor fortet Nasrid.

Utsikt fra fortet.

Anne Hilde nyter utsikten - eller sliter i varmen.....

Torre de la Vela - Her heiste Ferdinand og Isabella flaggene etter at Alhambra var erobret i 1492. Klokken ble satt opp på 1800-tallet.

Utsikt fra fortet.

Det er mange hager i Granada, så det er mye å se. Jeg tror vi brukte nærmere 3 timer på rundturen, men vi kunne sikkert ha brukt enda mer tid hvis vi hadde hatt mer energi til å traske rundt i varmen.

Etter 2 dager i Granada reiste vi til Sierra Nevada. I utgangspunktet hadde vi planlagt å få oss noen fotturer i fjellene, men da knærne mine begynte å verke etter all gåingen på brostein i Granada, ble vi heller "utsiktsturister".

Landsbyen som ligger høyest oppe heter Capileira og ligger på 1 436 moh. Fra landsbyen er det mange fjellruter du kan ta. Til andre landsbyer eller opp på fjellet Mirador de Trevélez, som er 3479 meter høyt.

Sommerminner.Com © 2010 - 2012 • Privacy Policy • Terms of Use