Tyrkia

 

Våren 2013 (slutten av april) var det tid for å teste ut å dra på ferie sammen med foreldrene til Anne Hilde. De har kjøpt seg en leilighet i Tyrkia, nærmere bestemt i Fethiye.

Vis 48300 Fethiye i et større kart

Turen til Fethiye ble lang og startet med en kjøretur fredagskvelden fra Ås til Kvam for å levere hunden vår til Anne Hilde's bestemor. Lørdag morgen kjørte vi fra Kvam til Gardermoen.

 

Utenfor sesongen må vi først dra til Antalya med fly og deretter kjøre i 3 timer til Fethiye. Selve flyturen tok 5 timer, men med kjøring, køståing på flyplassene m.m., brukte vi nok nærmere 14 timer før vi var fremme i leiligheten.

Leiligheten til foreldrene til AH er i komplekset "Sunset Beach". Når eierne ikke bruker leilighetene, er det muligheter for andre å leie seg inn der.

Det er fortsatt tidlig i sesongen (bildet er tatt 28.04.2013), så det er lite folk på stedet. Vi var her i 1 uke - og hadde temperaturer på mellom 25 og 35 grader hver dag. Det skal sies at dette nok er høyere enn hva det bruker å være, men vi hadde nok vært fornøy med temperaturer på mellom 20 og 25 grader også.

Solnedgang ved Sunset Beach. Det er populært å dra ned på stranden for å grille og for å se på solnedgangen.

Vi har dratt inn til Fethiye for å se på byen og for å rusle litt rundt. Det er gode muligheter for å dra på båtturer fra stedet, både til Rhodos (1,5 timer), langs kysten eller bare lokalt i området. Neste gang vi skal til Fethiye, står båttur til Rhodos på programmet - og jeg gleder meg allerede!

Anne Hilde, som er glad i hester, har endelig funnet noe å gjøre.... Vi opplevde byen og området som barnevennlig, dvs at det er lekeplasser og at det er tilrettelagt for barn mange steder.

Sunset Beach - Det er godt med plass. Lite folk selv om det er strålende vær. Temperaturen var imidlertid rundt 30 grader, så det er knapt mulig å ligge i ro i solen (synes jeg).

Det er 30 april og vi er på tur til Kayaköy. Byen ligger ca 8 km fra Fethiye og ble fraflyttet i 1923. Inntil fraflyttingen, bodde det ca 2000 kristne Grekere her. Byen ble fraflyttet etter den Gresk-Tyrkiske krigen.

For å kunne gå inn i området, må du kjøpe en billett som koster 5 Tyrkiske Lire (i 2013).

I spøkelsesbyen er det 2 kirker, som begge er vernet. Selv i dag fremstår byggene som imponerende og en kan bare lure på hvor flotte de en gang har vært.

AH utenfor kirken. I bakgrunnen er det en katakombe hvor du kan se skjeletter.

Hvis du skal inn til Kayaköy og ønsker å gå en runde for å se på ruinene, er det lurt å ha godt fottøy. Høyhælte sko passer dårlig - og det er lurt å ha med vann. Byen ligger i en fjellskråning så du må bevege deg litt hvis du skal få sett byen.

Svært få av husene har tak og dette skyldes et større jordskjelv i 1957.

Det er varmt og skoene er ikke lagd for fjellturer....

Utsikt over byen. Midt i bildet ligger bysenteret.

AH utenfor den store kirken i sentrum.

På vei ned stoppet vi ved ett av de få husene som fortsatt har taket intakt. Huset er åpent og du kan gå inn og se deg om.

Inne i huset.

Etter turen i spøkelsesbyen, stoppet vi ved Istanbul Restaurant som ligger like i nærheten. Svært hyggelig og trivelig sted. God mat og rett og slett en plass du vil like.

Det er 01. mai og vi er på tur til Patara. Byen er kjent som fødestedet til St. Nicholas, som er opphavet til julenissen. Mere informasjon om Patara finner du på nettstedet http://www.patarainfo.com/.

Området er godt tilrettelagt for turister, men det var ikke mange av dem i Patara da vi var der.

Du finner en rekke informasjonsskilt rundt om på området og disse gir deg god informasjon om hva byggene har vært brukt til m.v.

Vi er på vei inn i byens teater (Colosseum) som er ganske intakt.

Teateret er imponerende og utsikten fra toppen er verdt å få med seg.

En pust i bakken på toppen av teateret før vi skal gå videre opp for å se på utsikten.

Fra toppen får du utsikt over stranden som er 18 km lang. Her blir det ikke kø.....

Byens "Town Hall" er nylig restaurert tilbake til hvordan bygget så ut under romertiden.

Det er varmt å gå rundt å se på byggene, men vi kan anbefale en tur hit.

Pataras hovedgate.

På vei tilbake fra Patara til Fethiye, kjørte vi innom "The Sanctuary of Leto" i Letoon.

Stedet er på UNESCO's World Heritage List.

Sammenlignet med Patara, er det vanskelig å forstå at dette stedet er på UNESCO's liste og ikke Patara. Letoon var imidlertid hovedstaden i Lycia.

På stedet finner du tre av de best bevarte templene, men bildet sier vel litt om hvor godt bevart de er.

Denne steinen har tre språk; Lycian, Aramaic og Gresk og er datert tilbake til 358 BC. Tekstene her er de lengste og viktigste bevarte på det Lycianske språket. Det er lett å overse dette, da den ikke har noen informasjonstavle som kan guide deg rundt her. Språket er risset inn i steiner eller monolitter på utgravingsstedet.

Her finner du også et teater, men dette er ikke like godt bevart som det i Patara.

02 Mai i Göcek. Stedet er kjent for å være et sted hvor kjendiser kommer for å slappe av.

På kvelden dro vi tilbake til Fethiye for å spise middag.

Sommerminner.Com © 2010 - 2012 • Privacy Policy • Terms of Use