Sommeren 2006

 

Sommeren 2006 var varm og fin. Det ble et opphold på Homlungen fyrstasjon, samt en tur nordover til Bodø.

 

I midten av Juli var Øyvind og Monica på besøk i Oslo. Vi hadde noen småturer i marka, bl.a. til Ullevålseter.

Øyvind og Monica på vei opp mot Ullevålseter i Nordmarka i Oslo. Du kan komme hit på stier fra bl.a Sognsvann og Frognerseteren.

 

Homlungen fyrstasjon:

I mange år var Homlungen fyrstasjon i Hvaler kommune et årlig resiemål for oss som jobbet i Kystdirektoratet og som var medlem i Homlungens venner.

Knut, Håkon og Proffen koser seg utenfor fyret. Det er 22. juli og vi har fyret i 1 uke.

Proffen har lang pels og synes det er ulidelig å være ute. Jeg har lagd et lite skjul til han for at han skal kunne være sammen med oss.

På natten tok vi med oss pledd og drikke og la oss på forrsiden av fyret og så på båttrafikken og speidet etter satelitter. Vi har hatt mang en fin solnedgang på svabergene her.

Anni og Proffen koser seg i solen. Vel, Proffen sliter nok med den pelsen han har. Han er bare unghunden og vi er blitt fortalt at de ikke skal klippes før de er året gammel. Proffen stakkar, er bare 8-9 mnd og peser tungt i solen.

Solbading utenfor fyret.

 

Som vanlig er det lagt inn en reise nordover til Bodø i løpet av sommerferien. Reiseruten er lagt via Elverum, Trysil opp til Femunden langs riksvei 26. Deretter følger vi riksvei 28 inn på riksvei 30 og kjører til Røros. Fra Røros kjører vi riksvei 31 til Brekkebygd, hvor vi tar av på riksvei 705 ned til Stjørdal.

Røros trenger kanskje ikke noen nærmere presentasjon, men hvis du ikke har vært der, kan vi anbefale en tur dit. Om sommeren er det et yrende folkeliv her og på sensommeren kan du få med deg spelet på slagghaugene utenfor byen. Det er et fantastisk syn når lysene tennes....

 

Vi overnattet på Rica Hotel på Hell. Et bra hotell, men hvor heldig beliggenheten er, kan vel diskuteres. Fly over hotellet, E6 og jernbane som nærmeste nabo + 27 varmegrader er en dårlig kombinasjon når man ønsker å sove.

Vi har stoppet på vei opp på Saltfjellet. I og med at Golfen ikke har air-condition, må vi ha hyppige stopp. Rasteplassen var nær elven, sånn at Proffen kunne få dyppet seg i vannet.

Polarsirkelsenteret på Saltfjellet er et vanlig stopp for mange førstegangsreisende. Ok cafe.

Vi er framme i Bodø og er på båttur i Bodøs skjærgård. Mange av øyene utenfor Bodø har kritthvite strender og er et eldorado for barn.

Øyvind og Monica.

Om bare vannet hadde vært litt varmere, så hadde vi kanskje orket en svømmetur også.

1. august: Hytta i Valnesfjorden utenfor Bodø.

Modern og fadern på svabergene nedenfor hytten. 

På vei sørover. Vi har stoppet ved Femunden for å grille og kose oss.

Pelsdotten Proffen ved Femunden.

Sommerminner.Com © 2011 • Privacy Policy • Terms of Use