Liadalsnipa - sommeren 2004

 

Liadalsnipa rager 924 moh og ligger i Ørsta kommune på Sunnmøre. Sommeren 2004 var vi en gjeng fra Kystdirektoratet i Ålesund som ønsket å bestige toppen.

Det er en ganske bratt tur og det er greit å ikke ha høydeskrekk.

Vi gikk opp langs eggen i strålende solskinn og en temperatur på over 26 grader.

Vi er godt i gang med turen og det begynner å bli litt bratt. Vi møtte flere personer underveis som valgte å snu pga at det ble veldig bratt. Ved fjorden ser du bygda Liadal.

Pust i bakken. Kristin og den tidligere Kystdirektøren. Vi som besteg toppen brukte å klatre i lag og den kunnskapen kom godt med etterhvert.

Vi gikk opp etter ryggen. Dette var den enkle ruten, men det visste ikke vi. Vi gikk ned på den andre siden av fjellet da vi trodde at den var enklere, men det viste seg at den var enda brattere.

Enkelte steder var det nødvendig å bistå hverandre for å klare å komme opp.

Marius passer på at alle kommer seg opp.

Marius og kristin.

Vi er på toppen og Marius er ikke fornøyd før han har besteget den absolutte toppen.

En liten pause før vi begynner på nedstigningen.

Vi har startet på nedstigningen. Det ble ikke tatt så mange bilder før vi var et godt stykke lengre ned. Det var lurt å ha begge hendene tilgjengelige.

I bakgrunnen ser du den verste etappen som nå var unnagjort. Ikke rart at vi er glade for å ha unnagjort den.

Finnes det noe bedre enn et bad i et fjellvann etter en topptur?

Liadalsnipa sett fra Saudahornet. Vi gikk opp på høyre side og ned på venstre side. Dette var en kjempeflott tur, men det kan være lurt å ha med seg litt tau. Spesielt hvis du har tenkt å gå ned samme veien som vi gjorde. Enkelte sider dannet vi lenker for å sikre oss.

Sommerminner.Com © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use