Strømtangen fyrstasjon - sommeren 2004

 

Strømtangen fyrstasjon ligger på vestsiden av innløpet til Kragerøfjorden, 5 km fra Kragerø. Fyret ble opprettet i 1874, den 22.oktober, med 1 hvit og 1 farget sektor. Lysets høyde er 7,6 m over høyvann. Fyret ble avfolket i 1962. Strømtangen og Stavseng blir ofte omtalt som Kragerøfyrene. Fyrene ble bygd og tent samtidig. Det ble etablert to fyr slik at de dannet en overrett-linje. Dette betyr at når navigatøren ser det bakerste fyrlys i linje med det fremste, og han styrer i denne linje, har han en sikker kurs.

Jeg og Miguel seilte i fra Oslo og hadde første overnatting ikke langt unna Drøbak. Der plukket vi opp Håkon som ble med oss videre til Strømtangen. Været var noe rufsete til å begynne med, men etter hvert tittet solen fram (og vinden ble borte). Det er 1 uke siden vi kom tilbake fra turen vår til Skomvær fyr og vi er klar for et nytt fyr. Seilturen tok 2 døgn.

 

Strømtangen fyr var en del av Kystverkets feriehjemsordning. Vi var heldige og fikk leie fyret i uke 29. Seilturen til fyret var fin, selv om det regnet og vi gikk på grunn 25 meter i fra fyret. På mandag kom Saskje med buss i fra Oslo. Hun hadde sin faste plass nede på svabergene som hun sjeldent forlot. Håkon og Ragnhild kom med bil på Onsdag, til stor glede for oss andre. Det er bestandig kjekt å få nye forsyninger med mat og drikke. Vi trengte dessuten hjelp med å spise opp de 30 krabbene som Thomas og Mikkel i fra Kragerø dykkerklubb hadde forsynt oss med. På fredag ble Ragnhild sendt til Mandal, og vi fikk plass i fyret til Kim og Runa.

Strømtangen fyrstasjon er ikke stor, men det er et trivelig sted å være. Fyrstasjonen kan ikke på noen som helst måte sammenlignes med Skomvær fyr, men det er heller ikke riktig å sammenligne de to turene.

Til å begynne med var det bare meg, Miguel og Håkon på fyret. Vi koser oss med et par øl og spiller Backgammon.

Dag 2 og de første gjestene har kommet fram. Saskje og Ragnhild til venstre, Miguel og Håkon til høyre.

Håkon nyter finværet og har satt seg godt til rette på en stake.

Natten senker seg over Strømtangen.

Middagen er servert

Bacgammon ble spilt når som helst og hvor som helst.

 

Vi var ei uke på fyrstasjonen før vi måtte overlate fyret til de neste feriegjestene. Vi hadde sol og varme hele uken. Et avslappende opphold med god mat og drikke.

Sommerminner.Com © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use