Skårålia påska 2009

 

Påska 2009 reiste vi på hytta i Skårålia i Nord-Fron kommune. Hytten ligger på fjellet ovenfor Kvam og det kan være rimelig mye snø der oppe vinterstid. Årets påske er i begynnelsen av april og vi hadde store forhåpninger om godt vær. Værmeldingene var elendige, men det hindret ikke oss i å dra på hytta.

Vi har kommet oss opp på fjellet og snøen er ryddet vekk sånn at vi kan komme oss inn. Sa jeg at det var meldt dårlig vær? Solen skinner og det er varmt og fint.

Proffen digger snø og alt er en lek. Det er imidlertid litt vanskelig med all snøen som fester seg under potene.

Det er 4. april og vi er på den første skituren vår denne påsken. Vi er på vei mot Gravdalen hvor vi tar av mot vårt mål for turen.

Vi er i Gravdalen og det er varmt. Lettelse i antrekk anbefales...

Det er fantastiske forhold på fjellet denne påsken. Yr fortsetter å melde at det skal bli dårlig vær så det er godt med plass i løypene.

5. april og solen skinner fortsatt. Proffen forsøker å klø seg på skaren mens den fortsatt er der.

Nede i dalen til venstre går E6, men den ser og hører vi ikke noe til.

Kjekk ungdom(?) på tur

Når snøen klistrer seg under potene og blir store isklumper, er det veldig godt å kunne sette seg opp i pulken...

Det er nydelige skiforlhold tidlig på dagen før solen har fått tak og gjort snøen morken.

Yupp - hvorfor skal bare Proffen sitte i pulken? Min samboer fant det "naturlig" å miste den ene skien i en lang bratt skråning. Jeg forsøkte å finne skien igjen, men det var håpløst. Siden snøren var blitt veldig morken var den eneste muligheten å sitte i pulken hvis hun ville være med til hytten. Det er 08 april og vi har hatt sol og fint vær stort sett hele tiden. Enda godt at det var siste dagen hun mistet skien sin og ikke den første. Da hadde det blitt krise.

Proffen koser seg i snøen.

Proffen sitter på en stol på kjøkkenet. Han er langhårete, nesten lodden. Ikke rart at den kramme snøen satte seg fast over alt.

 

På kveldene ble det mye yatzy, god mat og vin. Jeg skal ikke si hvem som brukte å vinne, men jeg får nei nå hvis jeg spør om vi skal spille igjen. Skien som vi mistet forsøkte vi å finne igjen på sommeren, men den var sporløst forsvunnet. Den fikk vel ekstra stor fart på skaren og forsvant for all evighet.

Sommerminner.Com © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use